In Gelderland grootste aanbod voor preutse saunagangers

Foto: Pixabay

Om ‘preutse’ bezoekers over de drempel te trekken, hebben veel Nederlandse sauna’s met regelmaat een badkledingdag.

Ook met badkleding

Gelderland blijkt de provincie met het grootste aanbod van sauna’s met badkledingdagen. Meer dan de helft van de wellnesscentra in deze provincie biedt geregeld een dag voor preutse bezoekers. Dit blijkt uit bureauonderzoek van online stijlgids Dresscode.nl.

Veel Gelderse sauna’s met badkledingdag

Uit het onderzoek blijkt dat Gelderland het grootste aanbod heeft voor preutse saunabezoekers. Maar liefst 8 van de 14 Gelderse sauna’s biedt namelijk wel eens een dag aan voor saunagangers die liever niet naakt rondlopen. Ook in Noord-Brabant (6) en Zuid-Holland (5) houden sauna’s regelmatig een badkledingdag. In Flevoland zijn sauna-liefhebbers juist niet zo preuts: hier kan men sauna’s enkel ongekleed bezoeken. De twee wellnesscentra in de provincie bieden nooit badkledingdagen aan.

Badkledingdagen steeds populairder

Vandaag de dag telt Nederland 91 wellnesscentra met publieke sauna’s, waarvan bijna de helft met regelmaat een badkledingdag houdt (40). Tijdens deze aangewezen momenten hoeven bezoekers de sauna dus niet naakt te betreden. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal sauna’s dat deze mogelijkheid aanbiedt toegenomen. In 2019 waren er namelijk regelmatig badkledingdagen in 37 van de 97 wellnesscentra.

Dinsdag is badkledingdag

Wellnesscentra kiezen dinsdag het vaakst als dag voor het dragen van badkleding. Van de sauna’s die een badkledingdag houden, bestempelt namelijk iets meer dan de helft de dinsdag als badkledingdag. Dit betekent overigens niet dat het hier altijd iedere dinsdag een badkledingdag gehouden wordt. Zo biedt ruim een derde van deze resorts het slechts aan op één dinsdag per maand.