Opnieuw overleg tussen Defensie en Zeeland over kazerne

Foto: Google Street View

Voor de tweede keer is er overleg tussen staatssecretaris Barbara Visser van Defensie en Zeeuwse bestuurders over de marinierskazerne. De verwachtingen voor het overleg op het ministerie zijn niet hoog gespannen.

Verhuizing Zeeland zorgt voor rumoer onder mariniers

Het kabinet heroverweegt de verhuizing van de kazerne van Doorn naar Vlissingen. Belangrijkste reden daarvoor is het verzet van de mariniers. Dat leidt ertoe dat veel zeesoldaten het Korps verlaten. Dat baart het ministerie ernstige zorgen. Zeeland houdt tot dusver vast aan de komst van de kazerne met circa 1800 mariniers. De afspraak daarover is al in 2012 gemaakt. Als de mariniers niet naar Vlissingen verhuizen, zal Zeeland moeten worden gecompenseerd.

Mogelijk naar Apeldoorn

Visser wil voor eind volgende maand een besluit nemen over de verhuizing. Naar verluidt zal de kazerne naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn verhuizen. De Zeeuwen zijn boos dat ze uit de media hebben moeten vernemen dat de verhuizing waarschijnlijk niet doorgaat. Visser heeft eerder tijdens een bijeenkomst in Zeeland gezegd de gang van zaken te betreuren. Bestuurders van de provincie Zeeland, het waterschap en de gemeente Vlissingen komen naar Den Haag.

Het bericht Opnieuw overleg tussen Defensie en Zeeland over kazerne verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen