Vakbond is blij met het afblazen van verhuizing marinierskazerne naar Vlissingen

Foto: Defensie/Wikimedia

Vorige week besloot het kabinet definitief niet voor Vlissingen te kiezen, maar om de kazerne naar Nieuw Milligen te verkassen. Het ministerie van Defensie kiest de Veluwe als alternatief voor een verhuizing naar Zeeland.

Vakbond tevreden

De militaire vakbond AFMP is verheugd dat de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen definitief is afgeblazen. “We zijn blij dat het kabinet ervoor heeft gekozen om deze verhuizing te cancellen en om de kazerne naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn te verplaatsen,” aldus Arjen Rozendal, sectorhoofd Marine en Burgerpersoneel van de AFMP.

Vlissingen te ver

Rozendal zegt dat bij de bond aangesloten mariniers hem de afgelopen twee jaar vaak vertelden niet met hun gezin in Zeeland te willen wonen. “Zij hoopten dat alles in het werk zou worden gesteld om dit voorkomen. Gelukkig hebben mariniers nu de definitieve zekerheid dat zij niet al te ver van hun huis worden gevestigd.” Volgens de vakbondsman zitten de mariniers in Nieuw Milligen wat ruimer in hun jasje met een grotere kazerne met moderne faciliteiten. “Een belangrijke pré voor de mariniers is bovendien dat zij daar veel dichterbij bij de plek zijn gestationeerd waar zij oefeningen hebben.”

Apeldoorn is om info gevraagd

Burgemeester Ton Heerts is zich bewust van de gevoeligheid van het onderwerp van de verhuizing. “Het niet doorgaan van een verwachte en graag geziene ontwikkeling voor de regio is voor Zeeland een bitter pil. Dat kan ik mij goed invoelen. Ik ken net als iedereen het sentiment onder het betrokken defensiepersoneel en hun gezinnen. Als lokale overheid hebben wij verder geen stem gehad in de besluitvorming in Den Haag. Wel zijn wij eind 2019 gevraagd om technische informatie aan te leveren in verband met de locatiestudie”. De gemeente Apeldoorn wacht het gesprek met het ministerie van Defensie af om de verhuizing van het korps Mariniers voor te bereiden. Vanzelfsprekend zal de gemeente het ministerie van Defensie en het korps Mariniers faciliteren om de verhuizing naar de kazerne Nieuw-Milligen mogelijk te maken.