Samen met Circulus en Veluwse Onderwijsgroep trekt Van Kessel ten strijde

Foto: Van Kessel

Gebr. Van Kessel heeft, samen met ketenregisseur Circulus, een circulair educatieproject voor scholen ontwikkeld en gelanceerd.

Samen ten strijde

Tijdens dit project gaan de kinderen van groep vijf samen met Gebr. Van Kessel de strijd aan met de eikenprocessierups. Dit doen de scholen door biobased vogelhuisje in elkaar te zetten en op te hangen. Maar liefst 13 scholen (21 groepen) van de Veluwse Onderwijsgroep zijn enthousiast over het (gratis aangeboden) initiatief en hebben besloten deel te nemen. Door mee te doen hopen ze samen op minder rupsen en daarmee op een jeukvrije zomer!

Feestelijke overhandiging vogelhuisje

Het eerste exemplaar van het educatieproject is vandaag officieel door Ab de Jong (directeur Gebr. Van Kessel) overhandigd aan de locatiedirectrice van basisschool Sint Victor in Apeldoorn. Het project omvat een leerprogramma en een bouwpakket met biobased planken. De kinderen leren tijdens het programma over de eikenprocessierups en over het bestrijden hiervan. Ze zetten vervolgens een vogelhuisje in elkaar en hangen deze op. Het ophangen van het vogelhuisje bevordert de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups: het vogelhuisje trekt immers vogels aan, die op hun beurt de rupsen opeten. Ervaringen worden bijgehouden middels een invulformulier.

Circulair? Wat is dat?

Het vogelhuisje is gemaakt van biobased materiaal, bestaande uit reststromen plastic en bermgras. Het materiaal is daarmee volledig circulair. De kinderen leren via het leerprogramma hierdoor ook meer over circulariteit en recycling. Vorig jaar startte Gebr. Van Kessel in samenwerking met Circulus een circulaire productietechniek. Hierbij worden twee reststromen ingezet als een circulair materiaal en vervolgens omgezet in diverse biobased producten. Naast de vogelhuisjes bestaan er meerdere productielijnen, zoals picknicktafels, bermplanken, bijenhotels en lichtmasten.