Voldoende belangstelling voor tiny houses, 17 aanmeldingen voor 10 plekken

Foto: Still YouTube

Begin december is de inschrijving geopend voor de tiny houses locatie in Zuidbroek. Er bleek ruim voldoende belangstelling te zijn.

Loting dankzij voldoende belangstelling

Voor 17 initiatiefnemers die zich gemeld hebben organiseert de gemeente nu in maart een loting om de 10 plekken te vergeven. De initiatiefnemers kunnen daarna met de ontwikkeling van hun tiny house aan de slag.Met de gemeenteraad is afgestemd hoe de proef met tiny houses vorm krijgt en welke voorwaarden de gemeente stelt. Als locatie is een terrein aangewezen tussen park Zuidbroek en de Nijbroekseweg.

Innovatief en duurzaam

Een tiny house is een innovatieve en duurzame vorm van wonen. In de Apeldoornse proef is sprake van tijdelijk gebruik (maximaal 5 jaar) en de huisjes die geplaatst worden zijn zelfvoorzienend. Dit wordt ook wel ‘off-grid’ wonen genoemd en betekent dat de gemeente voor de huisjes geen aansluiting op water, riool, gas, elektra en kabel regelt.

Ervaring opdoen

Wij vragen deelnemers nadrukkelijk om te experimenteren met duurzame alternatieven voor deze voorzieningen. Het doel van de proef is om ervaring op te doen met deze woonvorm, en mensen de mogelijkheid te geven ervan te leren en hen te inspireren.

Meer weten?

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224