Inloopbijeenkomsten over twee mogelijke fietsroutes tussen Apeldoorn en Epe

Foto: Pixabay

De gemeenten Apeldoorn en Epe werken samen met de provincie en de andere gemeenten in de Cleantechregio aan het verbeteren van het fietsnetwerk in onze regio.

Verbeteren fietsnetwerk

Dit geldt bijvoorbeeld voor de fietsverbinding Apeldoorn – Epe, met daartussen de dorpen Wenum-Wiesel, Vaassen en Emst. Deze route is één van de drukste routes van de provincie Gelderland. In maart zijn twee inloopbijeenkomsten gepland om meningen en reacties te verzamelen over de twee mogelijke routes die nu op tafel liggen. Ook kunt u online reageren. De projectgroep heeft in samenwerking met allerlei partijen twee routes tot schetsontwerpen uitgewerkt: de fietsroute langs het historische treinbaanpad (we noemen dit de Baronnenroute) en een fietsroute in de omgeving van het kanaal (we noemen dit de Veluweflankroute).

Inloopbijeenkomsten

Op maandag 9 maart bent u van harte welkom in Gewoon Gastvrij (Elburgerweg 1 in Wenum-Wiesel) en op woensdag 11 maart vindt de inloopbijeenkomst plaats in De Hezebrink (Ds van Rhijnstraat 69 in Emst). De inloopbijeenkomsten duren op beide avonden van 17.00 en 20.00 uur. De twee inloopbijeenkomsten zijn exact hetzelfde. U kunt zelf kiezen welke dag, locatie en tijdstip u het beste uitkomt. Tijdens de bijeenkomsten kunt u de schetsontwerpen bekijken (op een kaart of via een speciale ‘digitale tafel’) en u kunt leden van de projectgroep vragen stellen of aandachtspunten meegeven. Waar we benieuwd naar zijn: ziet u knelpunten? Welke oplossingen hebben uw voorkeur? Of wat kan beter?

Online reageren

Kunt u niet naar een inloopbijeenkomst komen? Ga dan naar www.vlotveiligfietsen.nl/apeldoornepe en reageer online. Vanaf 24 februari is een tool beschikbaar waarmee u op de kaart kunt inzoomen op bepaalde locaties en specifiek bij die locatie een reactie kunt plaatsen. U kunt de projectgroep ook mailen, via [email protected]

Waarom willen wij de fietsroute verbeteren?

Fietsen is natuurlijk een hele schone en dus duurzame vorm van mobiliteit. Daarnaast maken steeds meer mensen gebruik van de fiets, blijven we tot een hogere leeftijd fietsen en zijn er steeds meer verschillende soorten fietsen op de markt, met verschillende snelheden. Mensen gebruiken ook sneller de fiets als het op een fietsroute lekker doorrijdt. Om deze redenen willen we onze fietsroutes waar mogelijk verbeteren. Denk aan vlak wegdek, weinig obstakels en zoveel mogelijk voorrang voor fietsers en weinig hinder van ander verkeer. We leggen fietsroutes deels aan op bestaande fietsroutes, die we slim met elkaar proberen te verbinden tot een doorlopend traject.

Stuk veiliger

We hopen vooral winst te boeken op het gebied van veiligheid (bijvoorbeeld omdat we fietsers en auto’s op meer plekken beter scheiden) en snelheid. Kortom, het streven is dat veel locaties in het gebied beter en sneller bereikbaar worden per fiets. Dit in het belang van de vele scholieren die dagelijks tussen de dorpen, Apeldoorn en Epe fietsen, het fietsende woon-werkverkeer, alle overige weggebruikers en natuurlijk ook de omwonenden.

Projectgroep en klankbordgroep

De projectgroep werkt samen met een klankbordgroep. Hierin zitten onder andere leden van de betrokken dorps- en wijkraden en vertegenwoordigers van de Fietsersbond, politie en Veilig Verkeer Nederland. Ook de provincie Gelderland draagt, onder andere met financiering, bij aan dit project.

Meer informatie

Op www.vlotveiligfietsen.nl leest u meer nieuws en achtergrondinformatie over de inspanningen om het fietsnetwerk in de hele Cleantech Regio te verbeteren. De Cleantech Regio bestaat uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Zij werken met ondernemers, onderwijs en onderzoekers samen aan een duurzame economie en samenleving.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224