Vrouwen zijn meer fulltime gaan werken en mannen minder

Foto: Pixabay

Vrouwen zijn relatief meer fulltime gaan werken en mannen juist minder. Maar nog steeds draaien mannen vaker dan vrouwen een volle werkweek. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Kleine veranderingen bij mannen en vrouwen

Vorig jaar draaide 27 procent van de werkende vrouwen een volledige werkweek, terwijl dat drie jaar geleden nog 25 procent was. De groep fulltime werkende mannen is gekrompen van 74 naar 72 procent. Het CBS bestempelt een werkweek van 35 uur of meer als fulltime. De onderzoekers hebben ook werknemers met verschillende beroepen met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt dat managers, ICT’ers en technici naar verhouding het meest fulltime werken. Ook valt op dat boeren en managers het vaakst 41 uren of meer werken.

Werkweek gelijk

De gemiddelde Nederlandse werknemer maakt 31 uren per week. Dat is al tien jaar zo.

Het bericht Vrouwen zijn meer fulltime gaan werken en mannen minder verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224