Sterrenkijkdagen 28 en 29 februari op Volkssterrenwacht Bussloo

Foto: Pixabay

Op vrijdagavond 28 en zaterdagavond 29 februari is Volkssterrenwacht Bussloo speciaal geopend voor het evenement de “Sterrenkijkdagen” wat dit jaar landelijk voor de 44e keer georganiseerd zal worden.

Presentaties en telescopen

Het publiek kan beide avonden vanaf 19.30 uur de sterrenwacht bezoeken met diverse korte presentaties over de actuele sterrenhemel en bij helder weer is er gelegenheid om met de grote telescopen naar de sterrenhemel te kijken.

Hopen op heldere lucht tijdens Sterrenkijkdagen

Volkssterrenwacht Bussloo opent het weekend van 28/29 februari haar deuren. Het publiek is welkom om door de telescopen te komen kijken. De telescopen in het observatorium van Volkssterrenwacht Bussloo staan klaar om bijvoorbeeld de maan en de planeet Venus te bewonderen. Ook sterrenbeelden zoals de Pleiaden en Orion zijn goed zichtbaar aan de hemel.
Vanaf 19.30 uur is de sterrenwacht geopend en zijn er diverse korte voordrachten over verschillende onderwerpen. Hierbij zullen met name de maan, de planeten en de actuele sterrenhemel centraal staan. Een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld te horen wat er nog meer te zien is aan de hemel en te leren hoe planeten en sterrenbeelden aan de hemel te herkennen zijn. De toegang is gratis.

Meer info

Naast deze speciale weekend openstelling is de sterrenwacht iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze. Bezoekers kunnen gratis parkeren voor de sterrenwacht. Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via 0571-262006.