Canadees Bevrijdingsfestival op 9 en 10 mei voor Paleis het Loo met supervol programma

Foto: Pixabay

Het programma van het Canadian Liberation Festival op 9 en 10 mei is zo goed als klaar. Nederland werd 75 jaar geleden bevrijd en dit wordt gevierd. Met drumbands, pipes, artiesten, een markt en veteranen een ware happening. De Tweede Wereldoorlog herdenken is in Apeldoorn uitgegroeid tot een bijzondere traditie. Vanaf 1985 onderstreept met een vijfjaarlijkse parade van veteranen, voertuigen en indrukwekkende optredens. In 2015 was de laatste parade met de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog.

Canadees Bevrijdingsfestival

Op het voorterrein van Paleis Het Loo vinden twee dagen lang allerlei activiteiten plaats in kader van de bevrijding van Nederland, en in het bijzonder die van Apeldoorn. Het festival bestaat uit diverse onderdelen en zal gedurende de dag opgeluisterd worden met diverse muzikale optredens van onder andere Canadese bands en grotere en kleinere Nederlandse bands.

Er komt een Canadees dorp met standjes met niet alleen informatie over Canada maar ook met allerlei producten uit Canada die gekocht kunnen worden. Naast het Canadese dorp is er een legerkamp met historische Canadese militaire voertuigen en tenten. Daarnaast doen de Apeldoornse scholen mee, de leerlingen exposeren de door hen gemaakte “Museale presentaties” over Apeldoorn en de Oorlog.

Hét paradepaardje van het Canadees Bevrijdingsfestival is op zaterdag om 19.00 uur de Royal Apeldoorn Taptoe 2020. Tijdens deze Taptoe geven diverse muziekkorpsen een schitterende voorstelling.

Voor meer info?

Kijk dan op Canadees Bevrijdingsfestival

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen