Huurprijsontwikkeling Gelderland laat zien dat Apeldoorn gewild en relatief goedkoop is

In de tweede helft van 2019 betaalden nieuwe huurders in de provincie Gelderland gemiddeld € 11,30 per vierkante meter per maand voor een huurwoning in de vrije sector. Dat is een stijging van € 0,43 per m2 per maand ten opzichte een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de huurprijsontwikkeling door woningplatform Pararius.

Apeldoorn

Apeldoorn, de op één na grootste stad van de provincie, is dan weer relatief goedkoop ten opzichte van de andere steden. Al is er een prijsstijging zichtbaar: nieuwe huurders betaalden in de laatste helft van 2019 €10,75 per vierkante meter per maand. Dat was in dezelfde periode van 2018 nog €9,88 per vierkante meter per maand.

Veel meer gezocht

Verhuurmakelaar André Holterman van 123Wonen Apeldoorn merkt op dat er in de stad en haar omgeving vaker gezocht wordt naar huurwoningen, met name door jonge mensen: “Apeldoorn is een grote, relatief rustige en gewilde stad om in te wonen. Woningen, appartementen maar ook kamers staan steeds korter te huur. Er is weinig aanbod, maar de vraag is groot en dat zie je terug in de stijgende prijzen”, zegt Holterman.

Centrum duurder

In het centrum betaalden nieuwe huurders het laatste half jaar van 2019 iets meer: daar kost een huurwoning in de vrije sector gemiddeld €11,40 per vierkante meter per maand. Ook kleinere woningen zijn relatief duur. Woningen met een oppervlakte tussen de 60 en 100 vierkante meter, kosten gemiddeld €11,67 per vierkante meter. Grotere woningen, met een oppervlakte tussen de 100 en de 150 vierkante meter, kosten gemiddeld € 8,70 per vierkante meter per maand. Absoluut gezien zijn kleinere woningen echter nog steeds goedkoper, waardoor de vraag naar dit soort woningen groter is. Dit resulteert in een hogere vierkantemeterprijs.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224