Verpleegkundigen: zorgen over personeelstekort door coronavirus

Foto: Pixabay

Verpleegkundigen en verzorgenden maken zich zorgen om personeelstekorten in de zorg. Volgens beroepsorganisatie NU’91 wordt dat “nog nijpender in de strijd tegen het coronavirus”.

Tegenstrijdige berichten

Vooral in Brabantse zorginstellingen is het probleem acuut nu het RIVM Brabanders heeft aangeraden zelfs bij milde klachten zoveel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten te vermijden. Volgens NU’91 leidt dat tot onduidelijkheid. Mensen weten niet wanneer nu precies het moment is dat zij thuis moeten blijven, aldus een woordvoerder. “Het zorgt voor een moeilijk dilemma. Hoe lastig is het om je ziek te melden wetende dat dit leidt tot een acuut probleem in de personele bezetting? Normaal gesproken is het al zo dat als mensen zich ziek melden, er al personeelsproblemen ontstaan. Deze maatregel zorgt voor een nog groter probleem.”

Gesprekken

De organisatie zegt donderdag met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de situatie te spreken. Ook de beschikbaarheid van beschermende middelen komt dan aan de orde.

Het bericht Verpleegkundigen: zorgen over personeelstekort door coronavirusverscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224