Noodverordening wegens corona in Noord- en Oost-Gelderland

Foto: Pixabay

Als iedereen zijn verantwoordelijkheid en de maatregelen serieus neemt, wordt de verspreiding ingedamd.

Verspreiding een halt toeroepen

“Het coronavirus is het gesprek van de dag, ook in de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland. Het komt er nu op aan dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de maatregelen echt serieus neemt. Alleen dan lukt het ons om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.” Een oproep van Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Eerder vanmiddag is door minister Bruins van Medische Zorg en Sport, mede namens de minister van Justitie en Veiligheid, een aanwijzing gegeven aan alle veiligheidsregio’s.

Noodverordening

Om uitvoering te geven aan deze aanwijzing is door de voorzitter van de Veiligheidsregio NOG een noodverordening afgekondigd. Hierdoor zijn alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheidsregio NOG in de periode van 13 maart 20.00 uur tot en met 31 maart 2020 verboden. Dit geldt daarnaast voor publieke locaties, zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. En voor samenkomsten in gebouwen ten behoeve van religieuze bijeenkomsten. Handelen in strijd met de noodverordening levert een overtreding op en is strafbaar.

Onder de indruk

Ton Heerts is nu al onder de indruk van de wijze waarop organisaties, ondernemers en verenigingen uit eigen beweging uitvoering geven aan de landelijke maatregelen. “We moeten dit doen om onze ouders, onze opa’s en oma’s te beschermen én andere mensen die ziek kunnen worden. We moeten dit doen om te voorkomen dat onze artsen, onze verpleegkundigen onze dienstverleners overbelast raken. Zodat iedereen de zorg en dienstverlening kan blijven krijgen die nodig is. En de minister geeft ons een middel in handen om bijeenkomsten ook daadwerkelijk te verbieden. Dat houdt in dat het niet is toegestaan om in onze Veiligheidsregio bijeenkomsten te houden met meer dan 100 mensen!”

Letterlijk

Letterlijk staat in de noodverordening over het soort evenement dat verboden is: ‘alle openbare samenkomsten en vermakelijkheden als bedoeld in artikel 174 Gemeentewet waar meer dan 100 personen gelijktijdig samenkomen, die in gebouwen die openstaan voor publiek plaatsvinden inclusief de daarbij behorende erven alsmede die in de open lucht dan wel de openbare ruimte.’ Heerts: “Het gaat dus om openbare bijeenkomsten met meer dan 100 personen die niet door mogen gaan. Daarvoor gelden de maatregelen die gisteren door de rijksoverheid zijn afgekondigd.” Deze verordening geldt voor het grondgebied van de veiligheidsregio NOG. Bekijk de gebiedskaart (pdf, 132.87 kB) .

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen