Scholen sluiten vanaf maandag deuren

Foto: Pixabay

Alle scholen in Nederland blijven vanaf morgen dicht, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat heeft het kabinet besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs, meldt de NOS.

Scholen in Nederland óók dicht

Andere Europese landen hadden al eerder besloten om scholen ook te sluiten. Donderdag besloot het kabinet nog dat het niet ‘van maatschappelijk belang’ was om alle scholen in Nederland te sluiten. Sluiting van onderwijsinstellingen zou eerder tot problemen leiden omdat ouders van kinderen op bijvoorbeeld basisscholen niet naar hun werk zouden kunnen gaan. Hier zitten ook mensen tussen met functies die juist nu, niet gemist kunnen worden.

Spoeddebat

Zaterdagavond probeerden Forum voor Democratie en de PVV nog om zondagmiddag een debat over het sluiten van onderwijsinstellingen voor elkaar te krijgen. Zij kregen hierbij nul op rekest van de overige partijen. Zondagmiddag stond immers al een overleg over dit onderwerp op de agenda tussen betrokken partijen. Dit volgde na een oproep van de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Deze groep vond het onverantwoord om scholen geopend te houden.

Besluit niet afwachten

Vrijdag, zaterdag en zondag besloten veel onderwijsinstellingen zelf al om de deur dicht te houden. Het Hoornbeeck College en Aventus in Apeldoorn en de basisscholen de Vijfster in Apeldoorn en Valentijn in Harderwijk zijn hier voorbeelden van. Veel scholen zullen proberen om kinderen digitaal van lesstof te voorzien.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224