Aantal positief geteste coronabesmettingen stijgt met bijna 25%

Foto: Pixabay

Vanmiddag om 14.00 uur kwam de dagelijkse update van het coronavirus weer door het RIVM online. Er zijn bijna 25% positief geteste inwoners bij gekomen.

Totaal aantal

Het totaal aantal besmette personen is nu opgelopen tot 1413. Hiervan zijn er 205 opgenomen, of opgenomen geweest in een ziekenhuis. Er zijn nu 24 mensen overleden aan de ziekte. De jongste was 59 en de oudste 94. De gemiddelde leeftijd van de overledenen is 79 jaar.

Besmettingshaard

De RIVM publiceert ook dagelijks een landkaart met bekende gevallen. Dit is niet altijd up-to-date, maar geeft wel goed als mogelijk de gemeenten weer van bekende gevallen. In Gelderland valt het tot nu toe mee qua besmettingen. In onze regio Lelystad en Ermelo de koploper met 8 besmettingen. Apeldoorn en Dronten hebben 7 bekende gevallen. Harderwijk volgt met 4. Nunspeet, Putten en Zeewolde hebben elk 2 positief geteste gevallen.

In de provincie Noord Brabant zijn 108 nieuwe positief geteste personen. In totaal zijn in 554 positief geteste personen in Noord Brabant. Daarna zijn in de provincie Limburg (149), de provincie Utrecht (140) en Zuid Holland (136) de meeste positief geteste personen gemeld.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224