Concertzalen en theaters nog langer dicht, sporten mag voorlopig ook niet

Foto: Overheid

De zondag aangekondigde maatregelen van het kabinet in verband met de coronacrisis in Nederland hebben ook gevolgen voor de entertainmentwereld. Alle concertzalen en theaters zullen een week langer, tot 6 april, de deuren dicht moeten houden.

Alle maatregelen met week uitgesteld

Vorige week gold nog dat alle evenementen met meer dan honderd bezoekers tot 31 maart moesten worden afgelast, waardoor veel concerten niet konden doorgaan. Onder meer het populaire evenement Eurovision in Concert dat op 4 april plaats zou hebben in AFAS Live in Amsterdam kan niet doorgaan. Hiervoor zou een groot deel van de deelnemers van het songfestival al naar Nederland komen. Om hoeveel concerten en andere publieksevenementen het totaal gaat is niet direct duidelijk.

Sporten

Alle sportwedstrijden en trainingen worden door de aangescherpte maatregelen ook opgeschort. In plaats van 31 maart duren de maatregelen tot en met 6 april. Er wordt in sommige sportbonden al gesproken over het beëindigen van de competitie. Omdat door het gemis van zo’n groot aantal wedstrijden de competitie niet meer regulier af te maken is, of omdat er nog maar een beperkt aantal wedstrijden gespeeld moest worden.

Overtreding

Een overtreding van de maatregelen kan door de noodverordening een fikse straf opleveren. Een horeca-ondernemer die zijn zaak voor die ene bruiloft toch eenmalig opengooit, een voetbalvereniging dat zijn teams laat trainen, of die speciale beurs die toch doorgaat, en zo zijn er wel meer voorbeelden van sneue situaties. Het kan een boete opleveren tot €4500 of maximaal 3 maanden celstraf.

Het bericht Concertzalen en theaters nog langer dicht verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224