Financiële gevolgen voor Nederlandse sport zeer zorgwekkend

Foto: Pixabay

De Nederlandse sportwereld wordt door het rondwarende coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen ook in financieel opzicht keihard getroffen.

Speciale uitzending

Dat zei technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF zondagavond in een speciale uitzending van NOS Studio Sport. “De eerste gevolgen sijpelen nu door. Dat is soms klein, zoals sportbonden die reizen moeten afzeggen voor wedstrijden en trainingskampen en die kosten niet vergoed krijgen. Dat is nog overzichtelijk. Maar we weten ook al van een grote Nederlandse sportbond die naar alle waarschijnlijkheid één van zijn hoofdsponsors kwijtraakt en dan gaat het om heel veel geld als gevolg van het coronavirus. Wat er nu aan verhalen bij ons binnenkomt, is buitengewoon zorgwekkend. Dat geldt voor bonden, voor sporters, voor verenigingen. Dit gaat heel veel consequenties hebben. En dit is nog maar het topje van de ijsberg.”

Het bericht ‘Financiële gevolgen voor Nederlandse sport zeer zorgwekkend’verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224