Natuur ontdekken tijdens leuke opdrachten van Staatsbosbeheer

Foto: Pexels

Nu de scholen gesloten zijn vanwege het coronavirus, willen de boswachters van Staatsbosbeheer graag ouders en grootouders helpen met doe-opdrachten voor de kinderen die weken thuis zitten.

Naar buiten nu het nog kan!

Daarom vind je  in dit bericht vijf opdrachten voor kinderen uit het basisonderwijs die in de tuin gedaan kunnen worden. Deze opdrachten zijn ontwikkeld door Stichting NatuurWijs die voor Staatsbosbeheer natuureducatie vorm geeft. Ter ondersteuning van de opdracht ‘Knappe knoppen’ vind je ook een herkenningskaart met boomknoppen. Veel plezier, boswachter Patricia van Lieshout. Click op de links om de opdrachten te downloaden, en print ze daarna uit.

Opdracht-creepy-crawlers
In het Engels worden kriebelbeestjes zoals bodemdiertjes of andere kleine insecten, slakken en spinnen aangeduid met de term creepy crawlers. De kinderen gaan buiten op zoek naar kriebelbeestjes.

Voor: Groep 1-8

Opdracht-knappe-knoppen 
Op een mooie zonnige lentedag verschijnen als bij toverslag frisse jonge blaadjes aan de kale takken van bomen. Die blaadjes ontstaan niet spontaan, de bomen hebben ze in de winter al gemaakt.

Voor: groep 6-8
Extra: Herkenningskaart ‘Knoppen’ 2019-04-zoekkaart-boomknoppen

Opdracht-geel-zien
Ga buiten op zoek naar geel: kuikentjes, bloemen, stuifmeel, vlinders, bijtjes, zon. Hoeveel verschillende gele dingen kun je vinden?

Voor: groep 1-5

Opdracht-koekjes-bakken

Madeliefjes zijn eetbaar en erg mooi. Eerst naar buiten om te verzamelen en daarna gezellig de keuken in.

Voor: groep 3-5

Opdracht-bladskelet
Hoe ziet het skelet van een blad eruit? Bestudeer bladeren en teken de nerven na. Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet!

Voor: groep 3-8

Hebben je kinderen de smaak te pakken? Op de website van NatuurWijs staan 100+ natuuropdrachten! Met dank aan de boswachters van Staatsbosbeheer en NatuurWijs, via Rob Hompe/Roermond Nieuws

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224