You’ll Never Walk Alone klinkt door heel Europa

Foto: Pixabay

Radiostations in heel Europa draaiden vrijdagochtend om 8.45 uur tegelijkertijd de klassieker You’ll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers. Het gaat om een actie die bedacht en opgezet is door 3FM-dj Sander Hoogendoorn. Hij hoopt heel Europa met elkaar te verenigen in de huidige coronacrisis.

Meer dan 164 zenders

In Nederland deden vrijwel alle grote zenders mee van alle publieke zenders tot Radio 10, Veronica, Radio 538, Qmusic en 100% NL. Hetzelfde geldt voor België en ook grote spelers in Groot-Brittannië als BBC Radio 1 en Radio 2 zijn aangesloten. Verder werkten stations uit Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Estland, Finland, Letland, Slowakije, Roemenië en Georgië mee, in totaal zeker 164 zenders.

Saamhorigheid

Volgens Hoogendoorn is er behoefte aan saamhorigheid. Het nummer You’ll Never Walk Alone, dat voornamelijk over hoop en veerkracht gaat, past daar perfect bij. “Het is een liedje met een universele boodschap over verbondenheid en zonder opsmuk. Je kunt het perfect vertalen naar de huidige crisis.”

Klappen en kerkklokken

Dinsdagavond stonden er in heel Nederland buiten mensen te klappen. Minutenlang was het ‘zorgapplaus’ te horen. Bedoeld als hart onder de riem voor de inzet van de mensen in de zorg. Ook de Nederlandse kerken hebben besloten om een geluid tegen saamhorigheid te laten horen. Afgelopen woensdag klonken er in heel Nederland kerkklokken van 19.00 tot 19.15. Volgende week woensdag en de woensdag daarop klinken ze weer.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224