Vraag DigiD aan voor de vele digitale zaken die je voorlopig op die wijze zal moeten regelen

Foto: Digid

Vanwege het coronavirus is de dienstverlening bij de overheid in de afgelopen weken behoorlijk veranderd. Een afspraak maken op het stadhuis is voorlopig niet mogelijk.

Vraag DigiD aan

Gelukkig kunt u veel producten en diensten van de gemeente via internet  aanvragen. Soms hebt u daarbij uw DigiD nodig. In de toekomst zal dit alleen maar toenemen. Vraag daarom nu uw DigiD aan, als u dit nog niet hebt gedaan. DigiD is een soort electronisch identiteitsbewijs, daarmee kunt u bewijzen wie u bent als u op internet iets regelt. Aanvragen kan eenvoudig via digid.nl.

Hulp vragen

Kunt u dit zelf niet, vraag dan aan familie, vrienden of een buurman of -vrouw of zij willen helpen. Let wel: voor het aanvragen van DigiD moet u uw burgerservicenummer bij de hand hebben. Dit nummer staat bijvoorbeeld in uw paspoort of rijbewijs. Vind u het lastig om zelf dingen met DigiD te regelen? U kunt iemand machtigen, toestemming geven om dit voor u te doen. Kijk voor alle informatie op www.digid.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224