Bezoekers van nieuwssites worden er steeds meer in coronatijd

Foto: Pixabay

Nederlanders houden lokale en landelijke nieuwswebsites- en apps veel beter in de gaten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen rond het coronavirus.

Bezoekers

In het weekend van 14 maart waren er twee miljoen meer Nederlanders die online het nieuws lazen dan gebruikelijk. Dat meldt Verenigde Internet Exploitanten op basis van bezoekerscijfers van een groot aantal nieuwswebsites en -apps. Op zondag 15 maart bereikte het aantal bezoekers van nieuwswebsites een piek. Ruim negen miljoen Nederlanders lazen online het nieuws. Die dag bleek dat de uitbraak van het coronavirus grote gevolgen zou hebben voor het openbare leven. Het kabinet besloot om alle horeca, kinderdagverblijven en scholen te sluiten. Nederlanders van alle leeftijden gaan nieuwswebsites beter in de gaten zijn gaan houden, maar met name mensen van onder de 50 jaar. Mensen van 20 tot 35 brachten in de tweede week van maart dubbel zoveel tijd door op nieuwswebsites als gebruikelijk.

Nieuws.nl

De onderzoekers zien het bereik van nieuwswebsites duidelijk toenemen sinds vrijdag 21 februari. De sites van Nieuws.nl zijn de cijfers verdubbeld. Nieuws.nl beheert een groot aantal lokale sites in Nederland, waar onder apeldoorn.nieuws.nl  Het afgelopen weekeinde bereikten de sites van Nieuws.nl een recorddrukte. De lokale sites geven veel informatie over de coronacrisis voor de lezers in hun eigen omgeving.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Cookieinstellingen