Crisiscommissie van kabinet opnieuw bijeen om nieuwste maatregelen uit te werken

Foto: Pixabay

De crisiscommissie van het kabinet komt woensdag opnieuw bijeen om de uitbraak van het coronavirus te bespreken. De verwachting is dat er geen grote nieuwe maatregelen worden aangekondigd, na de aanscherping van afgelopen maandag. Wel staat de uitwerking van die stappen op de agenda.

Crisiscommissie

Het kabinet kwam maandag met een aantal nieuwe, en forse maatregelen. Zo zijn alle evenementen verboden tot 1 juni, ook als er minder dan honderd mensen zijn. Dat was 6 april. Opvallend was dat het ook mogelijk wordt om mensen die in de publieke ruimte niet 1,5 meter afstand houden, te beboeten. Dat was een reactie op de vele mensen die afgelopen weekeinde toch drukke stranden en bossen opzochten, gedrag dat premier Mark Rutte als “asociaal” omschreef.

Onduidelijkheden

Grote vraag is wat er gebeurt met de maatregelen die vooralsnog tot 6 april gelden, zoals de sluiting van scholen, horeca en sportclubs. Na de persconferentie van maandag ontstond verwarring: waarom werden de maatregelen die tot 6 april gelden, niet ook al verlengd, werd gevraagd.

Uitzondering

Voor sommige bijeenkomsten, die echt moeten plaatsvinden, wordt een uitzondering gemaakt. Zo zijn fysieke aandeelhoudersvergaderingen bij sommige bedrijven wettelijk verplicht. Ook religieuze bijeenkomsten mogen doorgaan, mits er minder dan dertig mensen aanwezig zijn. Voor alle uitzonderingen geldt dat mensen wel anderhalve meter afstand moeten kunnen houden.

Het bericht Crisiscommissie van kabinet opnieuw bijeen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224