Tent voor spoedzorg bij ingang eerste hulp post Gelre ziekenhuizen

Foto: Gelre Ziekenhuis

Voor de veiligheid van patiënten en medewerkers is zowel bij Gelre Apeldoorn als Zutphen een tent voor spoedzorg gezet. De maatregel via de tent is maandagavond in gegaan. Gelre ziekenhuizen is blij met de voorspoedige samenwerking met de huisartsen waardoor deze ‘spoed’ en ‘triage’ tenten in zo’n korte termijn gerealiseerd kunnen worden.

Tent voor huisartsenspoedzorg naast Spoedeisende Hulp Gelre Apeldoorn

Naast de ingang van de huisartsenpost en spoedeisende hulp van Gelre Apeldoorn is een ‘Corona Spoedpost Huisartsen’ ingericht. Deze tent bevat 12 spreekkamers om patiënten met luchtwegproblemen te ontvangen op één plek. Ook in deze tijd van toename van patiënten met verdenking op het nieuwe coronavirus (COVID-19) is reguliere spoedzorg noodzakelijk. Om besmetting met het nieuwe coronavirus zo goed mogelijk te voorkomen moeten wij de patiënten met én zonder verdenking COVID-19 zo goed mogelijk scheiden. Er vinden geen behandelingen en onderzoeken in de tent plaats.

Spoedeisende hulp nodig?

Denkt u dat u spoedeisende hulp nodig heeft? Bel dan altijd eerst met uw eigen huisarts of buiten kantooruren de Huisartsenpost (0900 – 600 9000). De huisarts vertelt u waar u het beste geholpen kunt worden. U kunt zich dus niet zonder afspraak melden bij de Spoedpost! Krijgt u een afspraak voor de huisartsenpost op de Corona Spoedpost? Dan hoort u van de huisarts waar u zich kunt melden. Voor meer informatie kijkt op: https://www.huisartsenregioapeldoorn.nl/site/huisartsenpost

Telefonisch voorconsult

De triagist van de huisarts(enpost) vraagt u naar klachten die te maken kunnen hebben met het nieuwe coronavirus (zoals hoesten en luchtwegklachten) én of u koorts heeft. Vermoedt de triagist van de huisarts(enpost) dat u mogelijk besmet bent met het nieuwe coronavirus? Dan krijgt u een afspraak bij de Corona spoedpost huisartsen naast de Spoedeisende Hulp van Gelre. Wordt u door de huisarts(enpost) verwezen naar de spoedeisende hulp en heeft u geen klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Dan kunt u zich melden bij de spoedeisende hulp van Gelre Apeldoorn. Als patiënt mag u daar maximaal 1 begeleider meenemen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224