4 mei-oproep aan alle trompettisten in Nederland!

Foto: Stilll Youtube Schaftenaar Media Productions

Door Sam Fish – Het corona-virus heeft voor veel evenementen al roet in het eten gegooid en daar komt er nog één bij: de dodenherdenking.

75 jaar vrijheid

Het is dit jaar 75 jaar geleden dan Nederland werd bevrijd van de Duitsers. Geen oorlog meer en terug proberen het normale leven op te pakken. Nu kunnen we het ons bijna niet meer voorstellen hoe dat was voor de mensen die toen leefden. Maar we kunnen er wel bij stil staan, want vergeten mag echt niet.

Gecancelled

Maar door het coronavirus gaan de 4 mei-herdenkingen niet door. Bijeenkomsten zijn niet meer toegestaan en daarnaast is bij zo’n bijeenkomst ook de afstand niet te garanderen. Maar om er nu helemaal niet meer bij stil te staan dit jaar? Dat kan echt niet.

4 mei-oproep aan de trompettisten

Daarom gaat er op Facebook een oproep rond aan alle trompettisten. Hen wordt gevraagd om op maandagavond 4 mei om 19.58 uur het signaal Taptoe Infanterie te blazen. Dit kan in de voortuin, middenin de straat, op een plein, bij een verzorgingstehuis of ziekenhuis of misschien zelfs bovenop de kerktoren. Waar dan ook, als mensen het maar kunnen horen. Haal de dodenherdenking naar de mensen toe, nu we allemaal nergens meer heen kunnen om te herdenken. Op deze manier kunnen we 75 jaar vrijheid herdenken op een bijzondere manier die ons misschien nog lang bij zal blijven.

Ben jij trompettist en doe je mee aan de oproep? Laat het ons weten!

Meer informatie

Voor de trompetspelers is het stuk bladmuziek ook gedeeld, zie de afbeelding hieronder. De partij is geschikt voor bes-instrumenten. Indien je een instrument in een andere stemming hebt en toch mee wilt doen, dan moet je hem even transponeren.4 mei-oproep

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224