Aantal autovernielingen in Gelderland fors gestegen

Foto: Pixabay

De politie registreerde over heel 2019 in totaal 34.340 gevallen van autovandalisme. Dit zijn 1.550 registraties meer dan in 2018, waarmee het aantal autovernielingen is toegenomen met 4,7 procent.

Trendbreuk in ontwikkeling autovandalisme

Gelderland kent, van alle provincies, de sterkste stijging. In Gelderland steeg het aantal gevallen van autovandalisme met 13,9 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer, dat -op basis van recente politiecijfers- het aantal geregistreerde autovernielingen in Nederland in kaart bracht. Het aantal gevallen van autovandalisme is het afgelopen jaar gestegen. Dit is opmerkelijk want het aantal vernielingen aan auto’s nam in eerdere jaren juist af.

Aantal autovernielingen

Afgelopen jaar was er in 127 gemeenten ook sprake van een afname, maar in 175 gemeenten nam het aantal registraties juist toe. In 53 gemeenten bleef het aantal registraties in 2019 gelijk. In Gelderland werden afgelopen jaar 3.740 gevallen van autovandalisme geregistreerd. Dit waren er 455 meer dan in 2018, waardoor sprake is van een stijging van 13,9 procent.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224