Philadelphia Zorg creëert platform om verveling tegen te gaan en regelmaat te bieden

Foto: Philadelphia

Philadelphia Zorg is een organisatie met meerdere locaties hier in de regio. Ze hebben onder andere woonzorglocaties in Apeldoorn, Nunspeet en Harderwijk.

Verveling tegengaan en regelmaat

Waar veel van hun cliënten mee te maken hebben in deze periode zijn onzekerheid, angst en verveling. Zo hebben zij ook een hoop cliënten die zelfstandig wonen, maar nu dus wel zonder zorg zitten. Phialdelphia heeft daar wat op bedacht. Ze hebben ‘Hallo thuis’ ontworpen. Een internetplatform vol weetjes, nieuws en doe-opdrachten. Volledig afgestemd op hun doelgroep, maar wel voor iedereen te bekijken. Voor veel mensen met een beperking zijn bijvoorbeeld de coronamaatregelen moeilijk te begrijpen. Deze worden bijvoorbeeld dagelijks in een video uitgelegd.

Interactief

Zo is er iedere dag om 19.00 uur een journaal met informatie afgestemd voor mensen met een verstandelijke beperking. De volgende ochtend wordt het rond 9 uur herhaald. En om 12 uur wordt dit journaal herhaald mét doventolk. Ook zijn de journaals op een later moment terug te kijken. Er worden oproepen gedaan om foto’s en video’s in te sturen om te laten zien hoe iedereen de dag doorkomt. Wil jij ook iets insturen? Bijvoorbeeld hoe je aan het knutselen bent? Of heb je een huisdier dat een trucje kan? Of gewoon lief is? Stuur je filmpje of foto naar [email protected]. Of via WhatsApp (0621656270). Zo willen ze graag samen het Hallo Thuis-journaal maken. Iedereen mag dit doen, ook als iemand geen zorg ontvangt van Philadelphia maar van een andere organisatie.

Van alles wat

Op het platform is van alles wat terug te vinden. Over het coronavirus, maar ook optredens, workshops, leuke verhalen, grappige filmpjes, keukenopdrachten, spelletjes, knutselopdrachten en de mogelijkheid om ook zelf een vraag te stellen. Met iedere dag een spetterend optreden van Marco de Hollander. Elke dag komen er weer nieuwe dingen bij.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332