Warmste 5 april ooit ook in Apeldoorn gemeten

Foto: pixabay

In Apeldoorn tikte de thermometer van Apeldoorn Meteo zondagmiddag 5 april om 16.40 22,7°C aan. Zo hoog is de temperatuur in Apeldoorn nog niet eerder op deze dag geweest.

Ook landelijk warmste

Het mooie weer heeft zondag gezorgd voor een nieuw record. Om 16.20 uur steeg de temperatuur in De Bilt namelijk naar 19,5 graden en daarmee is het officieel de warmste 5 april ooit gemeten in Nederland, aldus Weeronline. Het oude record stond op 19,4 graden en werd gemeten in 1957. Tot nu toe werden er dit jaar al twee keer eerder datum-warmterecords gebroken. Op 31 januari werd het eerste nieuwe record gevestigd, op 16 februari tijdens storm Dennis ging het tweede warmterecord uit de boeken.

Lokaal warme dag

Om 14.48 uur was het in Apeldoorn  voor het eerst 20,0°C. De eerste officiële warme dag van 2020. In Hoek van Holland hadden ze de primeur. De eerste lokale warme dag van het jaar werd daar genoteerd. De thermometer gaf om 13.10 uur voor het eerst 20,0 graden aan.

Het bericht Warmste 5 april ooit gemeten verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332