Coronapatiënten in herstel zonder thuis of opvangmogelijkheid kunnen naar De Maten

Foto: Canva

Vanaf 6 april is er in een voormalig schoolgebouw aan het Markerichtersveld in De Maten een tijdelijke zorglocatie ingericht voor herstellende coronapatiënten.

Nog wel zorg, geen plek om te leven

Het gaat om patiënten die niet (meer) in het ziekenhuis hoeven te verblijven. Zij hebben nog wel zorg nodig, maar hebben geen eigen woonruimte of kunnen niet op een opvanglocatie verblijven waar ze verzorgd kunnen worden. De locatie in De Maten biedt plek aan maximaal 30 patiënten uit de regio. De zorg wordt verleend door gekwalificeerde begeleiders, artsen en verpleegkundigen.

Waarom doet Apeldoorn dit?

De druk op de ziekenhuizen en de zorgorganisaties in de regio Noord- en Oost-Gelderland neemt op dit moment toe. De verwachting is dat deze druk de komende tijd verder zal toenemen. Dat vraagt om een herverdeling van de beschikbare zorgcapaciteit in de regio. Om die reden richt de gemeente, in regionaal verband, extra opvang- en zorglocaties in voor (corona)patiënten die niet rechtstreeks naar huis kunnen vanuit het ziekenhuis. Dak- en thuislozen hebben daarbij extra aandacht.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.