Motorrijders worden aanstaand weekend beperkt in hun toertochten

Foto: Pexels/Canva

Het Veiligheidsberaad van de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s besloot maandagavond dat in het paasweekeinde extra maatregelen genomen moeten worden tegen groepen motorrijders en wielrenners.

Overlast motorrijders

Afgelopen weekend klaagden veel mensen over overlast door motoren, met name op de rivierdijken en op de Posbank bij Rheden. Bepaalde toeristische plekken en kleine landweggetjes worden komend weekeinde afgesloten voor motorrijders en wielerclubs.

Wandelaars vrij baan

Dit om wandelaars de kans te geven het komende paasweekeinde van het mooie weer te genieten. Dat hebben de veiligheidsregio’s maandag in Utrecht afgesproken. Daarnaast controleren de marechaussee en de Bundespolizei net als afgelopen weekeinde streng aan de grens met Duitsland. “Toeristen worden aangesproken. Daar zijn ze vaak wel gevoelig voor”, aldus minister Ferd Grapperhaus.

KNMV betreurt beslissing veiligheidsregio’s, maar accepteert het

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging KNMV betreurt het dat het nodig is om tijdens het paasweekeinde bepaalde toeristische plekken en kleine landweggetjes af te sluiten voor groepen motorrijders en wielrenners. “Maar we accepteren het”, aldus een woordvoerder. “Wij volgen namelijk zo lang dat de coronacrisis speelt de richtlijnen van het RIVM. We roepen actief onze achterban op om dat ook te doen”, aldus de zegsman.

Het bericht Bepaalde plekken in paasweekend dicht voor motorrijders verscheen eerst op Nieuws.nl. Net als het bericht KNMV betreurt beslissing veiligheidsregio’s, maar accepteert het.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.