Ondernemers in Apeldoorn starten bezorgservice

Foto: Google Street View

Het coronavirus legt Nederland plat. Veel mensen blijven noodgedwongen thuis, waardoor ontzettend veel Apeldoornse ondernemers op z’n zachtst gezegd in zwaar weer verkeren.

Ondernemers gaan bezorgen

Daarom hebben een aantal Apeldoornse binnenstadondernemers de handen inéén geslagen voor een gezamenlijke bezorgservice. Daarbij krijgen ze hulp van de Fietskoeriers Apeldoorn en Ensing Autoverhuur, die de pakketjes dagelijks gaan rondbrengen in Apeldoorn en Ugchelen. Gezamenlijke bezorging is fijn voor iedereen, want één centrale bezorgservice betekent minder uitstoot van schadelijke stoffen, klanten die sneller producten vanuit huis aanschaffen en voor ondernemers meer tijd en energie voor eigen bedrijf.​ Deelnemende ondernemers zijn Het Kaaslokaal, Echte Bakker Keurhorst, Wijnkoperij Henri Bloem, Simon Lévelt Apeldoorn, Kaldi Apeldoorn, De Nootzaak, Intertoys Apeldoorn, Villa Chocola, Oxener City Shoebox, SMUL, Sandmann Optiek.

Binnenstad uitgestorven

Gesloten cafés, koffiezaken en restaurants, vrijwel geen winkelend publiek in de stad en talloze evenementen die geannuleerd zijn… De gevolgen van het coronavirus in Nederland zijn enorm. Ook veel Apeldoornse ondernemers komen door de coronamaatregelen zonder werk te zitten of dreigen in de problemen te komen. Ook jij kunt dingen doen om ondernemers te steunen in deze bizarre tijd. Vanuit huis!

Horeca en winkels ondersteunen

Alle horeca en veel winkels zijn gesloten. Gelukkig zijn er manieren om ze een klein beetje te helpen. Zo kun je een tegoedbon kopen, een cadeaubon kopen of kun je een diner doneren. Ook kun je gebruik van de bezorgservice die sommige ondernemers noodgedwongen hebben. Of ze heben een drive-thru gemaakt. Je kunt ook aan je favoriete horecaondernemer of winkelier vragen hoe je kunt helpen. Ook veel winkeliers verkeren in zwaar weer. En hoewel winkels vooralsnog wel geopend mogen blijven, besluiten zowel landelijke en lokale winkeliers om hun winkel tijdelijk op slot te doen. Voor hen én voor de ondernemers die open blijven, is het hoe dan ook flink aanpoten. Ook kun je bij de webshops van lokale ondernemers bestellen.

Cultuur

Ook de entertainment ligt plat. Zo zijn CODA, Gigant, Theater Orpheus, Vue, ACEC, The Game Box en talloze andere instellingen gesloten. Ook deze instanties kun je helpen. Heb je bijvoorbeeld al een kaartje gekocht voor een evenement? Vraag dan bijvoorbeeld geen geld terug. Ook kun je natuurlijk altijd doneren. Ook voor latere voorstellingen kun je nu al een kaartje kopen.