Weer meer coronadoden (234) dan voorgaande dag

Foto: Pixabay

234 nieuwe coronadoden zijn er op dinsdag toegevoegd aan het rijtje cijfers. Vanavond is er weer een persconferentie en wordt er wederom een oproep gedaan op het gebruiken van het gezonde verstand voor aanstaand weekend.

Weer meer

Het aantal positieve testen nam met 777 toe tot 19.580. Ook hier ligt de registratie vaak een of twee dagen achter op de werkelijke situatie. Het werkelijke aantal patiënten zal hoger liggen dan 19.580, omdat niet iedereen wordt getest. Vandaag zijn er 292 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 234 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

Overzicht aantallen dinsdag

  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7.427 (+292)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 2.101 (+234)
  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 19.580 (+777)

Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 2101, zo meldt het ANP. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 234 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 292 hoger dan maandag, toen hierover 260 meldingen binnenkwamen In totaal zijn nu 7427 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Hoeveel van hen weer zijn ontslagen, houdt het RIVM niet bij. Het aantal positieve testen nam met 777 toe tot 19.580.

Dinsdagavond persconfentie

Vanavond rond 19:00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie over de coronacrisis die live te zien zal zijn op TV. De verwachting is dat dit vooral zal gaan over het niet afzwakken van de maatregelen en om ze te blijven volgen.

Het bericht 234 nieuwe coronadoden | vanavond persconferentie | oproep: niet tegelijk paasboodschappen doen verscheen eerst op Breda.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.