Paasweekeinde wordt beheerst door maatregelen en adviezen

Foto: Pixabay

Nederland maakt zich op voor een uitzonderlijk paasweekeinde, dat wordt beheerst door maatregelen en adviezen in verband met het coronavirus.

Paasweekeinde thuis vieren

Het kabinet heeft iedereen wederom op het hart gedrukt thuis te blijven. Premier Mark Rutte was na vorig weekend trots op Nederland omdat de overgrote meerderheid ondanks het stralende weer thuisbleef. Met Pasen moet dat ook. “Als we nu niet volhouden, wordt alles weer tenietgedaan”, waarschuwde hij eerder deze week.

Traditionele paasuitjes laten gaan

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters, heeft aangekondigd dat er gehandhaafd gaat worden, overtreders van de coronamaatregelen zullen worden beboet. Hij heeft erop aangedrongen de “traditionele paasuitjes” achterwege te laten. Geen meubelboulevards, geen tuincentrum, geen tochtjes. “Zoek elkaar niet op, blijf thuis.”

Bouwmarkten en tuinwinkels

Tuincentra en bouwmarkten zijn traditioneel in trek bij het publiek op de zaterdag voorafgaand aan de paasdagen. De coronacrisis lijkt de populariteit van dit soort winkels toch al te hebben opgevoerd, omdat het gedwongen thuiszitten inspireert tot klussen en tuinieren. In voorgaande weekenden was het relatief druk in bouwmarkten en tuincentra.

Geen uitje en kom alleen

Alle bedrijven hebben maatregelen genomen, zoals een maximaal aantal klanten in de winkel en aangepaste openingstijden. Ook wordt met klem geadviseerd dan wel voorgeschreven een winkel individueel te bezoeken en er vooral geen uitje van te maken. Bij te hoge bezoekersaantallen kunnen winkels de deuren tijdelijk sluiten. Hetzelfde geldt voor parkeerplaatsen.

Het bericht Paasweekeinde in de greep van coronamaatregelen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.