Coronacijfers van maandag 13 april laten wederom een mindere stijging zien

Foto: Pixabay

De cijfers over het coronavirus in Nederland laten zien dat we voorzichtig kunnen gaan spreken over een verbetering van de situatie. De stijging van de totalen van de coronacijfers toont wederom een minder extreme lijn.

Aantal coronapatiënten op intensive care daalt met 20 naar 1338

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is met 20 gedaald naar 1338. Zondag waren het er 1358. Dat maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag bekend. Van de Nederlandse coronapatiënten op de ic liggen er 1283 in Nederland. Dat zijn er 19 minder dan zondag. 55 patiënten liggen in Duitsland, een minder dan zondag. De afgelopen 24 uur zijn er elf verplaatsingen geweest tussen de regio’s, waarvan zeven naar een ic.

Geleidelijke daling is hoopgevend

“Het beeld van een geleidelijke daling lijkt stabiel. Dat is hoopgevend”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. “Er zijn vandaag twee patiënten teruggeplaatst uit Duitsland. We krijgen meer verzoeken om terugplaatsingen, ook binnen Nederland. Meestal betreft het regio’s die nog altijd overbelast zijn. Daarom kunnen we aan die verzoeken nog niet zo vaak gehoor geven. Wanneer de bezetting van ic-bedden verder afneemt, kunnen we proberen die verzoeken te honoreren.”

Aantal doden door coronavirus stijgt met 86 naar 2823

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2823. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de afgelopen dag 86 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD’en in het land.

Coronacijfers niet realtime

Wanneer iemand overlijdt aan het coronavirus, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeven. De cijfers willen dus niet zeggen dat in de afgelopen 24 uur 86 mensen zijn overleden. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Wederom minder

Het RIVM heeft 147 nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen doorgekregen, 56 minder dan zondag, maar ook deze cijfers zijn niet altijd actueel. Sinds het begin van de uitbraak zijn 8729 mensen opgenomen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg afgelopen etmaal met 964 naar 26.551.

Het bericht Aantal coronapatiënten op intensive care daalt met 20 naar 1338 verscheen eerst op Nieuws.nl. Het bericht Aantal doden door coronavirus stijgt met 86 naar 2823 verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.