Cijfers corona laten nog steeds het te verwachten beeld van de maatregelen zien

Foto: Pexels/Canva

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Cijfers corona woensdag

Gisteren zijn er 188 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Op een totaal van 9127. Er zijn gisteren 189 personen als overleden gemeld van de 3134 in totaal. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Dit zien we ook na dit paasweekend vooral bij het aantal overlijdens.

28153 in totaal

Tot nu toe zijn er 28.153 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . Een stijging met 734. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden

Aantal IC-patiënten weer gedaald

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt, is verder gedaald naar 1279. Dat zijn er 24 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van de coronapatiënten liggen 1224 in Nederland en 55 in Duitsland. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, spreekt van een “vrij stabiele daling” en hoopt dat het aantal mensen op de ic’s sneller kan dalen. Over zes tot acht weken komt Nederland dan uit op een “normale” bezetting.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.