Experts verwachten rond 1 mei reguliere ic-bezetting

De experts van het OMT verwacht dat er rond 1 mei weer normale IC-capaciteit zal zijn, namelijk zo’n 1200 bedden.

Experts

Het panel van wetenschappers dat het kabinet adviseert over de bestrijding van het coronacrisis, het zogenoemde Outbreak Management Team (OMT) van het RIVM, verwacht dat rond 1 mei ongeveer 1200 bedden op de intensive care-afdelingen zijn bezet. Die bezetting kunnen de ic’s op reguliere kracht aan, schrijft het OMT in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid.

Rond 1 mei nog zo’n 700

Het panel verwacht dat 700 van de 1200 bedden bezet zullen zijn door coronapatiënten. De ic-capaciteit is normaal gesproken zo’n 1150 bedden, maar vanwege het coronavirus zijn alle ic’s uitgebreid. Sinds een tijdje heeft Nederland 2400 intensivecarebedden beschikbaar, waarvan 1900 voor coronapatiënten.

Daling

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt, is de afgelopen dagen gedaald. Woensdag meldde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dat 1224 mensen die besmet zijn met het virus op de ic verblijven, 24 minder dan een dag eerder. Het LCPS verwacht dat de daling doorzet.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.