Derde van geregistreerde coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis

Foto: Pixabay

In grote lijnen daalt zowel het aantal overledenen als het aantal mensen dat in het ziekenhuis terechtkomt met de longziekte Covid-19, die door het virus wordt veroorzaakt. Tot nu toe zijn er 29.214 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Een derde hiervan is opgenomen, of opgenomen geweest, in een ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten op intensive care daalt verder naar 1258

Het aantal Nederlandse coronapatiënten op de intensive care blijft dalen. Het zijn er nu 1258, dus 21 minder dan woensdag. Daarvan liggen 1206 mensen in Nederland en 52 in Duitsland. Dat heeft het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) donderdag bekendgemaakt. Verder liggen 354 mensen voor andere aandoening op de intensive care. Dat betekent dat er iets meer dan 1500 ic-bedden bezet zijn.

Officieel dodental coronavirus stijgt met 181 naar 3315

Het aantal Nederlandse doden door het coronavirus is opgelopen tot zeker 3315. Van deze mensen stond vast dat ze waren besmet met het virus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 181 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD’s. Het werkelijke dodental is hoger, omdat de registratie diverse beperkingen kent. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daarop zijn getest, ontbreken in de statistieken. Ook geven GGD’s sterfgevallen vaak pas na een of meerdere dagen door, waardoor de registratie wat achterligt op de werkelijkheid.

182 nieuwe ziekenhuisopnames

Het RIVM registreerde 182 nieuwe ziekenhuisopnames. Het totaal komt daarmee op 9309 ziekenhuisopnames. Dit is een derde van het totaal aantal ziekenhuisopnames. Het grootste deel van de 182 patiënten die het betreft (117), werd dinsdag of maandag opgenomen. De rest al eerder.

Het bericht Officieel dodental coronavirus stijgt met 181 naar 3315 en het bericht Aantal coronapatiënten op intensive care daalt verder naar 1258 verschenen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.