Actuele coronacijfers van zondag 19 april 2020

Foto: Pixabay

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu publiceert dagelijks de actuele cijfers van de regionale GGD’s in een bericht. Het totale aantal besmettingen, het aantal doden, het aantal ziekenhuisopnames en de gemeentelijke cijfers staan hierin.

Actuele cijfers coronavirus in Nederland

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 3684. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 84 nieuwe meldingen gekregen over sterfgevallen van de GGD’en in het land. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, aangezien de registratie beperkingen kent en een of meerdere dagen achterloopt. Bovendien ontbreken in de statistieken mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest.

Apeldoorn

Op gemeentelijk niveau heeft het RIVM de cijfers en metingen gelijk getrokken en worden de aantallen per 100000 inwoners genoteerd. In Apeldoorn valt het totale aantal besmettingen erg mee. 26,9 personen op 100000 zijn in het ziekenhuis gemeld met een besmetting van het coronavirus. Apeldoorn had eind 2019 163776 inwoners, dus dan is het werkelijke aantal 44 personen met corona.

Ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 110. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn er 9704 opgenomen in het ziekenhuis. De afgelopen dagen is op dit vlak een dalende lijn te zien.

Totale coronabesmettingen

De teller van het aantal vastgestelde coronabesmettingen staat nu op 32.655, een toename van 1066. Ook hiervoor geldt dat het werkelijke aantal Nederlanders dat het coronavirus heeft opgelopen, hoger ligt. Niet iedereen wordt getest.

Actuele cijfers COVID-19: 19 april 2020

Positief geteste personen 32.655* (+1.066)
Ziekenhuisopnames 9.704 (+110)
Overleden personen 3.684** (+83)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Het bericht Aantal doden door coronavirus stijgt met 84 tot 3684 verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.