Coronamaatregelen op proefkermis getest door kermisexploitanten in Apeldoorn

Foto: Pixabay

Exploitanten van kermisbedrijven bouwen maandag een kermis na op een braakliggend terrein langs de A50 in Apeldoorn. Dit is om de coronamaatregelen op proefkermis te testen

Coronamaatregelen op proefkermis

Doel van de proefkermis is het uittesten van coronamaatregelen voor onder andere het reuzenrad, de zweefmolen, de botsautootjes, de grijpautomaten en de oliebollenkraam, aldus Atze Lubach, voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders Bovak.

Oog van deskundigen

De proefkermis blijft veertien dagen staan. In die tijd komen deskundigen en keurmeesters langs om te kijken of de uitgedachte maatregelen afdoende zijn en goed werken. “Een oliebollenkraam of een schietsalon coronaproof maken is niet zo moeilijk. Maar hoe doe je dat in het spookhuis of in het reuzenrad? En hoe richt je het kermisterrein zelf zo in dat de verplichte 1,5 meter afstand gewaarborgd is? Dat laten we op de proefkermis in de praktijk zien”, aldus Lubach. De kermis is niet open voor publiek om groepsvorming te voorkomen.

Het bericht Exploitanten bouwen proefkermis in Apeldoorn verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.