Stijging coronacijfers zwakt steeds verder af

Foto: Pixabay

Het totale aantal bekende registraties van besmetting met het virus COVID-19 is op maandagmiddag 20 april 33405. Dit nam met 750 toe. Het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijker een stuk hoger, omdat lang niet iedereen met symptomen op het coronavirus wordt getest. De stijging coronacijfers neemt langzaam af.

Ziekenhuisopnames

Het RIVM registreerde gisteren 75 nieuwe ziekenhuisopnames. Het totaal aantal personen dat met het coronavirus is opgenomen in het ziekenhuis, komt daarmee op 9779. Het aantal inwoners uit iedere gemeente dat in het ziekenhuis is opgenomen met het coronavirus, wordt ook door het RIVM bijgehouden. In Apeldoorn zijn het er in totaal 45.

Aantal coronapatiënten op intensive care daalt tot 1158

Het aantal Nederlandse coronapatiënten op de intensive care is gedaald tot 1158. Dat zijn er 18 minder dan op zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op zondag stond de teller op 1176, op zaterdag waren er het 1201 en op vrijdag 1235. “Alle regio’s zijn bezig met plannen maken voor het hervatten van de zorg aan andere patiënten”, aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

Van de 1158 patiënten liggen er 1108 in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 17 minder dan een dag eerder. In Duitsland liggen 50 patiënten op de ic, 1 minder dan een dag ervoor. In de afgelopen 24 uur zijn twee mensen verplaatst naar andere regio’s. Er zijn geen nieuwe patiënten naar Duitsland verplaatst.

Dodental coronavirus stijgt met 67, laagste toename in weken

Het officiële dodental door het coronavirus is met 67 gestegen. Dat is de laagste toename van deze maand. In totaal heeft het virus nu zeker 3751 levens geëist in Nederland, blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van deze mensen staat vast dat ze waren besmet met het virus. Het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijker een stuk hoger, omdat lang niet iedereen met symptomen op het coronavirus wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na een paar dagen doorgegeven.

Oversterfte

Uit CBS-cijfers bleek eerder dat in de week tot 12 april 2000 mensen meer zijn gestorven dan gemiddeld in een week aan het begin van het jaar, voor de corona-uitbraak. Het RIVM registreerde in diezelfde week 892 doden als gevolg van het coronavirus. Die zogeheten ‘oversterfte’ heeft waarschijnlijk alles te maken met het virus.

Het bericht Dodental coronavirus stijgt met 67, laagste toename in weken verscheen eerst op Nieuws.nl. Net als het bericht Aantal coronapatiënten op intensive care daalt tot 1158.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332