Kwaliteitsimpuls Landschap Wenum-Wiesel voor aansluiting van erf en landschap

Foto: Pexels

De gemeente Apeldoorn is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente is dan ook blij dat zij met het project ‘Kwaliteitsimpuls Landschap Wenum-Wiesel’ dit kostbare landschap verder kan versterken. In samenwerking met de Stichting Landschapsbeheer Gelderland kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken.

Voorwaarden kwaliteitsimpuls

Voorwaarde voor de subsidie is dat uw perceel minimaal 0,5 hectare groot is, zodat er 10 hoogstamfruitbomen of 20 laan- of knotbomen, een poel of 10 are beplanting aangelegd kan worden. Na aanmelding voor deelname aan dit project kan de bewoner kiezen uit een vrijblijvend telefonisch advies, een digitaal spreekuur of (op termijn) een veldbezoek van een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. Deze korting is mogelijk vanwege de subsidie van de gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland.

Aansluiten bij het landschap

Het doel van het project is om het erf en de gronden daaromheen te verfraaien met landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan enkele solitaire bomen, elzensingels, struweelhagen, knotbomen, hoogstamfruitbomen of een vogelbosje. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Vogels en andere dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen.

Meer info en aanmelden

Op de website van Stichting Landschapsbeheer Gelderland kunt u meer informatie vinden over de werkwijze en hoe u zich kunt aanmelden: landschapsbeheergelderland.nl/landschap-wenum-wiesel

Inwoners in het buitengebied van Wenum-Wiesel zullen ook nog persoonlijke uitnodiging ontvangen. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Robert Keizer, telefoon 026 353 74 44. Vrijblijvend inschrijven is mogelijk via website www.landschapsbeheergelderland.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.