Aantal patiënten op ic’s gezakt naar 1.008 en sterfgevallen gestegen naar 4.177

Foto: Pixabay

Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care (ic) ligt is gezakt naar 1.008. Dat zijn er 42 minder ten opzichte van woensdag. Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 4177. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 123 sterfgevallen doorgekregen.

Aantal patiënten ziekenhuis

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 137 naar 10.158. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 35.729. Dat zijn er 887 meer dan op woensdag. Het werkelijke aantal gevallen ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Naar schatting een op de drie verpleeghuizen heeft ten minste één patient met het coronavirus. De ziekte verspreidt zich wel binnen verpleeghuizen, zegt het RIVM, maar “we zien dat er de laatste dagen niet veel nieuwe verpleeghuizen met patiënten bijkomen”.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.