‘Nepfactuur’ is gewoon juiste rekening voor geleverde grijze container

Foto: Pixabay

Veel inwoners van Apeldoorn hebben in de afgelopen week een brief van incassobureau Flanderijn ontvangen.

Geen nepfactuur

Het gaat om een rekening van € 25,- voor een geleverde grijze container. Deze brief zorgde voor veel verwarring, omdat deze niet op naam gericht was, maar aan de bewoners van het adres. Veel mensen denken daarom dat het om een nepfactuur gaat. Dit is niet het geval.

Rekening met vertraging verzonden

Het heeft erg lang geduurd voordat deze container in rekening is gebracht, maar de rekening is in opdracht van Circulus en de gemeente Apeldoorn verzonden. In 2019 en ook dit jaar zijn tijdens de invoering van het omgekeerd inzamelen veel grijze containers besteld. Deze containers waren nog niet in rekening gebracht. Voor het versturen van deze rekeningen is hulp ingeschakeld van een derde partij, in dit geval Flanderijn. De rekeningen zijn om privacyredenen niet op naam, maar aan de bewoners van het adres gestuurd. De gemeente vindt het vervelend dat er onder inwoners terechte verwarring en verontwaardiging over de brief is ontstaan, maar hoopt dat met de uitleg vragen en onrust weggenomen kunnen worden.

Betalingstermijn

De betalingstermijn is verruimd van twee naar zes weken.

Meer informatie

Mensen die vragen over deze brief hebben, kunnen contact opnemen met Flanderijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat zij geen grijze container hadden besteld of hebben gekregen. Kijk als u vragen heeft op www.flanderijninvordering.nl, bel op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur met 088 209 32 00, of stuur een e-mail naar [email protected]

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.