Uitspraak Raad van State geeft groen licht voor AZC Deventerstraat

Foto: ©Maximaal Sales

Na een lange en zorgvuldige juridische procedure is er nu helderheid verschaft door de Raad van State.

Uitspraak Raad van State positief voor AZC

Het structurele asielzoekerscentrum aan de Deventerstraat kan er komen. Zoals vastgelegd in de eerdere afspraken zal er gestart worden met een AZC van maximaal 400 asielzoekers. Naar verwachting kunnen de deuren medio 2021 open.

Aanpassing bestemmingsplan

De gemeente Apeldoorn heeft het bestemmingsplan aangepast na een uitspraak van de Raad van State. In het bestemmingsplan is nu het aantal van maximaal 600 asielzoekers opgenomen. Dit gerepareerde bestemmingsplan is opnieuw vastgesteld door de gemeenteraad op 13 februari 2020. Op 29 april heeft de Raad van State besloten dat door de gemeente voldaan is aan het verzoek en dat daarmee het bestemmingsplan onherroepelijk wordt.

Werkzaamheden in vijf panden

De werkzaamheden op het terrein bij de Deventerstraat kunnen nu definitief doorgaan. GGNet en Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) trekken hierin samen op. In eerste instantie ligt de nadruk op de sanering, renovatie en verbouw van de vijf bestaande panden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.