Voorzitter van veiligheidsregio’s Hubert Bruls: houd vol, mensen worden nog steeds ziek

Foto: Pixabay

In de centra van diverse gemeenten was het dit weekend te druk en ook op andere plekken kwamen te veel mensen bij elkaar. Ook in Apeldoorn vinden mensen dat er op sommige plekken teveel mensen samen zijn. Ook voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad krijgt steeds meer signalen dat het druk is op straat.

Maatregelen meer loslaten

“We merken dat mensen het advies om thuis te blijven meer en meer loslaten. Het wordt daarmee steeds drukker op straat en in recreatiegebieden. De lange duur van de maatregelen (inmiddels zeven weken!), de gunstige berichten over de verspreiding van het coronavirus en het steeds meer opengaan van winkelvoorzieningen spelen hierbij natuurlijk een grote rol”, aldus Bruls, die ook burgemeester is van Nijmegen.

Voorzitter: “Probeer rond huis te blijven”

Volgens Bruls wordt de uitdaging groter en groter om de 1,5 metersamenleving realistisch vorm te geven. “Dat zal niet primair door handhaving afgedwongen kunnen worden. En dat moeten we ook niet willen. We roepen iedereen op om vol te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven. Mensen worden nog steeds ziek en overlijden door het coronavirus.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.