Partners van zwangere vrouwen nog niet mee op controle in Gelre Ziekenhuis

Foto: Pixabay

De beroepsorganisaties van gynaecologen, verloskundigen en echoscopisten hebben vandaag laten weten dat vanaf 11 mei partners van zwangere vrouwen weer mee kunnen komen naar het spreekuur en naar het echo-onderzoek. Ook bij de bevalling mag, naast de eigen partner, ook weer een 2e persoon aanwezig mag zijn, als de zwangere dat wil.

Bij Gelre Ziekenhuizen nog geen partners erbij

Voor Gelre ziekenhuizen geldt deze aangepaste regeling niet. Helaas kunnen wij nog niet toestaan dat partners van zwangere vrouwen meegaan tijdens controles en echo-onderzoeken. Ook bij de bevalling mag alleen de partner aanwezig zijn.

Voorzichtige start

Per 6 mei is het ziekenhuis voorzichtig en beperkt opgestart met het leveren van medisch noodzakelijke zorg die uitgesteld was door de coronacrisis. We houden hierbij rekening met de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot afstand houden. Hierdoor kan er maar een beperkt aantal mensen in het ziekenhuis zijn. We moeten keuzes maken en geven voorrang geven aan patiënten bij wie een medisch noodzakelijke behandeling uitgesteld is geweest.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.