Internationale dag van de verpleging is mooi moment om te vlaggen voor de zorg

Foto: trotsverbindtons.nl

Op 12 mei is het de Dag van de Verpleging. NU’91, de beroepsorganisatie voor verpleging en verzorging, roept iedereen op die dag de vlag uit te hangen. Dit jaar moet die dag namelijk zeker worden gevierd, vindt NU’91. Ook kun je een poster achter je raam hangen.

Geboortedag

De datum van 12 mei is ooit gekozen omdat het de geboortedag is van Florence Nightingale, de Britse verpleegkundige die door haar werk en inzet wordt gezien als de grondlegger van de moderne verpleegkunde. Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat ze werd geboren. Door de vlag uit te hangen, maar ook door een poster voor het raam te hangen (die is te downloaden via de site trotsverbindtons.nl) tonen mensen hun dank en waardering aan alle zorgprofessionals, is het idee van NU’91.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.