Voor tweede nacht op rij bijzonder late nachtvorst

Foto: Pixabay

Het was vannacht weer goed koud in Apeldoorn. Het dauwpunt ligt onder de nul graden en op sommige plekken is de temperatuur ook onder nul.

In heel Nederland

Voor de tweede nacht op rij heeft het in de nacht van donderdag op vrijdag gevroren in De Bilt. In de Utrechtse plaats, waar het landelijk hoofdmeetstation zit, koelde het af naar -1,2 graden. De nacht ervoor was het -1,0 graden. Zulke late nachtvorst in De Bilt is bijzonder, aldus weerbureau Weeronline.

Erg laat

Alleen in 1909, 1941, 1946 en 1973 was net als dit jaar sprake van twee of meer vorstnachten na 10 mei in De Bilt. Gemiddeld komt het daar in het huidige klimaat (1991-2020) op 15 april tot de laatste vorstdag van het seizoen. Het bericht Voor tweede nacht op rij bijzonder late nachtvorst verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.