Volgende week OMT-advies over sportscholen

Foto: Pixabay

Het Outbreak Management Team (OMT) komt volgende week met een nieuw advies over de eventuele heropening van de sportscholen in Nederland vóór 1 september.

Op verzoek kabinet

Dat laat minister Martin van Rijn (Medische Zorg) dinsdag weten. De experts van het OMT kijken daar naar op verzoek van het kabinet. “De coronamaatregelen raken ondernemende sportaanbieders, zoals sportscholen hard”, stelt Van Rijn. “Ik heb het OMT daarom gevraagd om te adviseren of zij eerder dan 1-9 weer open kunnen. Dit advies volgt komende week. Verder ben ik met POS en @nlactief in gesprek over eventuele steun van de overheid.” Volgens de routekaart van het kabinet kunnen de sportscholen pas 1 september weer open, dit tot groot ongenoegen van de sector. De sportscholen vrezen voor hun voortbestaan, als ze de hele zomer dicht moeten blijven.

Risico verminderen

De sportscholen denken met extra stappen het risico op nieuwe coronabesmettingen te kunnen verminderen. De sector overlegde vorige week nog op afstand met Van Rijn. Het bericht Volgende week OMT-advies over sportscholen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen