Terrasseizoen in Apeldoorn ludiek geopend

Foto: Kleenex

Maandag werd om exact 12.00 uur het startsein gegeven aan de horeca om de terrassen te openen. Dit heuglijke moment werd uiteraard in heel Nederland gevierd, met inachtneming van de anderhalve meter-richtlijn.

Terrasseizoen van start

In Apeldoorn zorgde een speciaal Eerste Hulp Bij Terrasplezier-team voor extra vertier bij het terrasbezoek. Bezoekers van de Apeldoornse terrassen werden verrast met een Eerste Hulp Bij Terrasplezier (EHBT)- tasje met daarin zakdoekjes, frisse tissues, een rolmaat (voor de anderhalve meter), hartensnoepjes (als vervanger voor de kus) en een kaartje voor het horecapersoneel (hart onder de riem). De actie is een initiatief van tissuemerk Kleenex, dat hiermee de horecabezoeker een vrolijk hart onder de riem wilde steken.

Snui(s)terijen

De anderhalve meter-richtlijn is er goed ingeprent bij de Nederlander, net als het achterwege laten van het handen schudden (99,5% schudt geen handen meer) en het niezen in de elleboog (driekwart van de Nederlanders geeft aan dit te doen, bron: RIVM/GGD onderzoek). Het RIVM adviseert daarnaast gebruik te maken van papieren zakdoekjes en deze na één keer gebruik weg te gooien. Om terrasbezoekers op een ludieke manier te herinneren aan “het nieuwe snuiten” deelden Eerste Hulp Bij Terrasplezier teams aan verheugde terrasbezoekers tasjes uit.