Apeldoorn kan vanaf deze week stemmen op nieuwe kinderburgemeester

Foto:

Van 17 juni t/m 1 juli kunnen alle Apeldoorners stemmen op de drie kandidaten die in de race zijn om de nieuwe kinderburgemeester te worden.

 

Breng je stem uit op jouw favoriet! Bekijk de filmpjes van de drie kandidaten en geef de naam van jouw voorkeurskandidaat door via [email protected] Dit kan tot en met 1 juli.

Jorn, Julius en Noa in de race om kinderburgemeester te worden

18 enthousiaste kinderen willen kinderburgemeester worden

Een aantal weken terug vertelde kinderburgemeester Sibel dat zij op zoek is naar haar opvolger. Na ruim een jaar is het tijd voor een opvolger. In een videoboodschap riep zij enthousiaste kinderen op om een sollicitatiefilmpje op te sturen. 18 Apeldoornse kinderen gaven hier gehoor aan. Een prachtig aantal volgens wethouder Wim Willems en kinderburgemeester Sibel.

Na moeilijke selectieronde zijn er drie kandidaten over

De kandidaten waren aan elkaar gewaagd, iedereen had iets unieks. Om tot een top drie te komen was, volgens Sibel, dus best moeilijk. Er werd gekeken naar originaliteit, communicatieve vaardigheden en ambities. Samen kwamen Sibel en Wim Willems tot drie topkandidaten: Jorn, Julius en Noa.

Apeldoorners kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete kinderburgemeester

Nu is het aan de Apeldoorners om de definitieve keus te maken. Van 17 juni t/m 1 juli kan er op de drie overgebleven kandidaten gestemd worden. Onderaan deze pagina staan de sollicitatiefilmpjes van Jorn, Julius en Noa. Op basis daarvan kunnen de inwoners van Apeldoorn hun keuze maken. Op 9 juli maakt de gemeente bekend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Dit is de kandidaat die de meeste stemmen krijgt. Later het jaar volgt dan een officiële benoeming. Op dat moment zal de huidige kinderburgemeester haar keten afstaan aan haar opvolg(st)er. De nieuwe kinderburgemeester zal vanaf september zijn/haar rol gaan vervullen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.