Onverhard fietspad Oranjepark wordt geasfalteerd

Foto: google Street View

De afgelopen jaren zorgde het half verharde fietspad langs het Oranjepark voor problemen.

Onverhard pad gevaarlijke situaties

Het pad aan de kant van de Kerklaan verandert tijdens een periode met veel regen in een modderpad. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, zeker in combinatie met vorst. Daarom gaat de gemeente dit fietspad nu asfalteren. Omdat het Oranjepark een Rijksmonument is, gebeurt dit anders dan normaal.

Ontwerp past bij park

Het Oranjepark is een bijzonder park in Apeldoorn. Doordat het een Rijksmonument is, mogen er niet zomaar aanpassingen gedaan worden. Voor het asfalteren van het fietspad is daarom goed gekeken naar materiaalkeuze. Het asfalt dat wordt gebruikt sluit qua uitstraling aan bij het huidige onverharde pad. Bovendien wordt het asfalt aangebracht op de fundering van het huidige half verharde pad zodat er geen schade aan de wortels van de bomen wordt aangebracht. Het ontwerp voor het fietspad is getoetst door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Zij hebben het ontwerp goedgekeurd.

Werkzaamheden starten maandag 22 juni

De werkzaamheden vinden plaats vanaf 22 juni tot en met 2 juli. Tijdens de werkzaamheden is het fietspad afgesloten. Fietsers worden omgeleid, de route wordt met borden aangegeven. Er wordt gewerkt vanaf de rijbaan zodat de boomwortels van de bomen geen schade ondervinden van het materieel. Het verkeer over de Kerklaan wordt tijdens de werkzaamheden over de busbaan geleid.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.